Naturalnie fermentowany czarny czosnek (Allium sativum) jest od wieków stosowany tradycyjnej medycynie japońskiej dla wzmocnienia odporności. Fermentacja jest realizowana w sposób naturalny w wyniku reakcji enzymatycznej. Proces ten zapewnia wysokie stężenie przeciwutleniaczy i redukuje nieprzyjemny zapach. Ponad to Czosnek zawiera potas, fosfor, znaczne ilości witaminy B i C oraz wapń, białko i substancje, dzięki którym zapewnił sobie miejsce wśród naturalnych środków zdrowotnych. Czosnek jest rośliną o wszechstronnym działaniu.
  • Zawiera 10 razy więcej polifenoli niż świeży czosnek
  • Naturalne źródła dysmutazy ponadtlenkowej, (SOD)
  • Silny przeciwutleniacz
  • Łatwo rozpuszczalna w wodzie alicyna o wysokiej biodostępności


1 kapsułka: 650mg

Ilość kapsułek w opakowaniu: 30 sztuk

SKŁADNIKI: Naturalnie fermentowany czarny czosnek, otoczka kapsułki: żelatyna, mąka ryżowa, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu.

SPOSÓB UŻYCIA: Jedna kapsułka dziennie. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety. Produkt nie wskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.

PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Wszystkie produkty najlepiej spożyć do 2 lat od daty produkcji (symbol MFG)

Przed podjęciem decyzji o zakupie leku zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.